Extra subsidieregeling energiezuinige woning

Vanaf 15 september 2016 kun je zo'n 20 procent subsidie krijgen voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat je ten minste 2 nieuwe isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Doe je dat, dan kun je ook subsidie krijgen voor een paar andere maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende buitendeur en een douche met warmteterugwinning.

De subsidie maakt woningisolatie extra voordelig. Vloerisolatie plus spouwmuurisolatie kost voor een gemiddelde woning eenmalig ongeveer 4000 euro. house 946142 960 720

De subsidie is vooral interessant als je een ouder huis hebt, gebouwd vóór 1992. Deze huizen zijn bij de bouw niet of matig geïsoleerd. Maar ook als je je woning zeer energiezuinig of energieneutraal wilt maken, kan de subsidie interessant zijn: je kunt dan een extra bedrag krijgen. Je kunt alleen subsidie aanvragen voor maatregelen die je nog moet laten uitvoeren, niet voor maatregelen die je al hebt laten doen. De subsidie bedraagt in dit geval zo’n 800 euro, dus je betaalt uiteindelijk zo'n 3200 euro. De jaarlijkse besparing op je energierekening is zo'n 800 euro.

De Subsidieregeling energiebesparing in huis is een landelijke regeling. Je kunt deze subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie, en met een Energiebespaarlening.

Aan deze regeling zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden. Lees dus eerst goed de informatie op site van het RVO of Milieu Centraal

Ook met een Vereniging van Eigenaren (VvE), woonvereniging of wooncoöperatie kun je subsidie aanvragen voor isolatie van het gebouw. Daarbij is ook subsidie mogelijk voor een energieadvies en procesbegeleiding.

Aanvragen subsidie: offerte nodig

Om de subsidie aan te vragen, moet je al een offerte hebben geaccepteerd van een bedrijf. Daarmee laat je zien dat je van plan bent om de maatregelen ook daadwerkelijk te laten uitvoeren. U kunt voor een offerte contact opnemen met Kleinbouw Twente. 

klein energieAanvraag indienen

Op de website van het RVO staat vanaf 15 september een formulier waarmee je de aanvraag kunt indienen. Je moet dan onder andere invullen waar je de subsidie voor aanvraagt (welke isolatiemaatregelen, welke aanvullende maatregelen, of het om een zeer energiezuinig pakket gaat) en een verklaring meesturen dat je de offerte hebt geaccepteerd. Verder stuur je een formulier mee waarop het bedrijf dat de maatregelen gaat uitvoeren heeft ingevuld om welke maatregelen het gaat, om welk oppervlak en wat de isolatiewaarde is. Dit formulier moet door het bedrijf zijn ondertekend. Dit laatste kan Kleinbouw Twente voor uw regelen. Neem daarom contact met ons op!

Wees er snel bij want zeker bij subsidie geldt: op=op!

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de site van het RVO of Milieu Centraal. Natuurlijk kan Kleinbouw Twente u ook van de nodige informatie voorzien. Bel: 053-4303045 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons contactformulier