Skip to main content


Aanbouw en uitbouw


Een paar meter extra maakt een groot verschil.

Uw wilt graag wat meer ruimte in uw woning. Dan zijn er al snel twee keuzes: verhuizen of verbouwen. Een paar meter extra aan uw woning maakt een enorm verschil en heeft u meer mogelijkheden om bijvoorbeeld uw woonkamer optimaal in te richten.Naast extra ruimte kunt u met een aan- of uitbouw nog meer voordelen behalen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: meer licht in uw woonkamer of keuken, een mooier aanzicht van het huis of een betere verbinding met de tuin. Natuurljik is een aan- of uitbouw ook een grote waardevermeerdering van uw woning. Bij een evt. verkoop van uw woning verdient u uw investering in veel gevallen weer terug.

Aanbouw of uitbouw: wat is het verschil?

Ze worden nog weleens door elkaar gehaald: aanbouw- en uitbouw, maar wat is nu eigenlijk het verschil? Een aanbouw is een aparte ruimte die in verbinding staat met het hoofdgebouw (woning). Hierbij kunt u denken aan een bijkeuken, een garage of een extra slaapkamer. Een uitbouw is een verlenging van de bestaande bouw zoals een erker, serre of een uitbouw aan de voor-, achter- of zijkant van uw woning.

Kleinbouw Twente voor maatwerk en het beste advies.

Als u besluit om aan- of uit te bouwen, dan wilt u natuurlijk ook in zee gaan met een aannemer die uw wensen precies begrijpt en kan vertalen in een perfect eindresultaat. Een aannemer die veel ervaring heeft en u kan voorzien van het beste advies en alle stappen zorgvuldig met u doorneemt. Kortom: aannemersbedrijf Kleinbouw Twente is dan voor u een vertrouwd adres. Wij hebben alles in huis om uw aan-of uitbouw met de grootste zorg en kwaliteit te realiseren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en/of offerte.

Uitbouw voor woonkeuken

Wat een mooie woonkeuken. Dankzij deze grote uitbouw!

Een keuken waar je lekker met de hele familie kunt zitten. Door een flinke uitbouw te maken is er genoeg ruimte voor een moderne keuken met kookeiland. 

Uitbouw voor woonkeuken

Uitbouw begane grond, eerste verdieping en dakkapel

Veel meer wooncomfort en ruimte met deze prachtige verbouwing op de begane grond, eerste verdieping en als kers op de taart een dakkapel. Er is ruimte voor een extra slaapkamer, badkamer en woonkeuken. Binnenkijken? Klik dan hieronder!

Serre/uitbouw jaren dertig woning

Niet verhuizen maar uitbouwen

Hun huis en met name de woonkamer vonden ze te klein. Toch woonden ze heel fijn in hun buurtje en dachten er niet aan om te verhuizen. Een uitbouw van enkele meters bracht de oplossing. Op papier lijkt het niet zoveel maar als de uitbouw eenmaal staat, dan is er een enorm verschil. Eindelijk plek voor een grote hoekbank!

Serre/uitbouw jaren dertig woning

Prefab tuinkamer in twee dagen geplaatst

Weer of geen weer. Deze tuinkamer kan altijd gebruikt worden. Of het nu is om een feestje te geven of om gewoon rustig te chillen, deze tuinkamer is een aanwinst voor uw woning. Wij hebben dit project helemaal prefab gemaakt en in slechts twee dagen geplaatst. 

Wilt u ook een fijne tuinkamer?

Neem contact op met Kleinbouw Twente!

Serre/uitbouw jaren dertig woning

Grote uitbouw met lichtstraat

Meer ruimte voor uw keuken, extra ruimte om thuis te werken of gewoon een grotere woonkamer. Een uitbouw van uw woning biedt gegarandeerd waardevermeerdering en comfort.
Neem bijvoorbeeld deze mooie uitbouw met lichtstraat. Wilt u ook uitbouwen? Kleinbouw Twente heeft de kennis, vakmanschap en kwaliteit in huis.

Serre/uitbouw jaren dertig woning

Moderne uitbouw/serre bij een oude woning.

Aan de voorkant is het een mooie jaren dertig woning maar aan de achterkant is er een prachtige serre/uitbouw gerealiseerd. Met de industriële stalen balken en glas geeft het een mooi ruimtelijk en eigentijdse look. De buitenkant van deze aanbouw mag ook gezien worden. Daarnaast heeft Kleinbouw Twente de hele benedenverdieping onder handen genomen en  het resultaat mag er zijn! Klik hieronder voor alle foto's van de verbouw en het eindresultaat.

Uitbouw jaren dertig woning met authentieke details

Autenthieke uitbouw in jaren dertig stijl met lage ramen en tuindeuren.

Tijdens ons bezoek aan de klant werd er een klein plaatje in de hand gedrukt met de opmerking "zo moet het ongeveer worden". Vervolgens heeft Kleinbouw Twente alles gerealiseerd: van ontwerp en advies tot dit prachtige eindresultaat. Daar ligt onze grote kracht!

Serre/uitbouw jaren dertig woning

Uitbouw met schuifpui naar de tuin

Wat een ruimte en licht! Deze uitbouw van 6x4 meter geeft veel extra ruimte maar vooral woongenot. In dit geval wordt deze uitbouw gebruikt als grote woonkeuken. Dankzij de grote schuifpui is er direct toegang tot de tuin. De uitbouw past perfect bij de bestaande bouw en is afgewerkt met de beste materialen. Er is een extra grote overstek gemaakt met spotjes. Dit geeft vooral s'avonds een prachtige luxe uitstraling.

Thuiswerkplek of bedrijfsruimte

Deze royale aanbouw wordt gebruikt als rustige thuiswerkplek. De aanbouw is zo groot dat deze ook heel goed gebruikt kan worden als praktijkruimte. Het dak is doorgetrokken van de bestaande bouw naar de nieuwe aanbouw en voorzien van spots voor een extra luxe uitstraling. De aanbouw is voorzien van een grote schuifpui zodat er veel licht naar binnen komt. 

aanbouw woning

Carport wordt aanbouw

De wens van onze klanten was een multifunctionele ruimte met een klein keukenblok, kastruimte en ruimte voor de schoenen en jassen. De carport werd toch niet in zijn geheel gebruikt dus was er ruimte voor een aanbouw naast het huis. Wilt u ook aanbouwen of uitbouwen? Neem contact op voor een offerte.

aanbouw woning

Uitbouw met contrast

Kiezen voor contrast; geeft vaak een verassend effect. Waar vroeger de keuken zat, hebben de bewoners nu een de woonkamer gemaakt. Dankzij de uitbouw en de houten schuifpui is het een ruime en lichte ruimte geworden. De lichtstraat is gemaakt van merantihout en blijft onbewerkt. Dit geeft een warme maar robuste look wat goed past bij het industriele interieur. 

Veel gestelde vragen over het uitbouwen van uw woning

Wat zijn de voordelen van een huis uitbouwen?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het uitbouwen van een huis. Hieronder staan enkele voordelen die veel mensen als aantrekkelijk beschouwen:

  1. Meer ruimte: Het uitbouwen van je huis biedt je de mogelijkheid om meer ruimte te creëren. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld een grotere woonkamer, een extra slaapkamer of een thuiswerkplek wilt.

  2. Meer waarde: Het uitbouwen van je huis kan de waarde van je woning verhogen. Hierdoor is het mogelijk om meer op te brengen wanneer je besluit om je huis te verkopen.

  3. Persoonlijke aanpassing: Door het uitbouwen van je huis kun je het op jouw eigen wensen en stijl aanpassen. Dit betekent dat je je huis kunt maken zoals je het altijd al had gewild.

  4. Besparing op verhuizen: Het uitbouwen van je huis biedt een goedkopere oplossing dan verhuizen naar een groter huis. Hierdoor bespaar je op verhuiskosten, aankoopprijs en eventuele aanpassingskosten.

  5. Comfort: Een groter huis betekent meer comfort. Je hebt meer ruimte om te bewegen, meer opbergmogelijkheden en meer privacy.

Kortom, het uitbouwen van een huis biedt vele voordelen. Of je nu meer ruimte, meer waarde, een persoonlijke aanpassing of besparing op verhuizen wilt, het uitbouwen van je huis is een uitstekende optie. Laat je dus inspireren en geniet van de vele voordelen die het uitbouwen van een huis te bieden heeft!

Waar moet je op letten voordat je gaat uitbouwen?

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten bij het uitbouwen van een huis. Hieronder staan enkele belangrijke factoren die u in overweging moet nemen:

  1. Planning en vergunningen: Voordat u begint met de uitbouw, moet u ervoor zorgen dat u de juiste vergunningen en toestemmingen hebt. Bepaal ook duidelijk hoe u het uitbouwen wilt aanpakken en maak een plan van aanpak. Kleinbouw Twente kan u helpen met het aanvragen van een vergunning. Houd qua planning het tijdspad ruim aan. Levertijden van materialen zijn (vooral de laatste tijd) vrij lang.

  2. Budget: Het is belangrijk om een realistisch budget op te stellen en rekening te houden met onvoorziene kosten. Houd altijd een marge aan. Soms komt het voor -zeker bij oudere woningen- dat er zaken onverwacht aan het licht komen en die niet kunnen wachten. 

  3. Architect en aannemer: Het is verstandig om de hulp in te roepen van een ervaren architect en aannemer. Zij kunnen u helpen bij het opstellen van het plan, het verkrijgen van vergunningen en het uitvoeren van de werkzaamheden. Kleinbouw Twente heeft veel ervaring en zal u van het begin tot het eind begeleiden tijdens de verbouwing.

  4. Duurzaamheid: Het is tegenwoordig belangrijk om te denken aan duurzaamheid. Overweeg bijvoorbeeld het gebruik van duurzame materialen en het toepassen van energiebesparende maatregelen. Denk ook aan de juiste isolatie en HR++ glas. Kleinbouw Twente werkt met de meest hoogwaardige materialen en voert de verbouwing uit met de hoogst mogelijke duurzaamheidseisen.

  5. Keurmerk: er is veel kaf onder het koren als het gaat om aannemers. Ga niet zomaar met een aannemer in zee. Het is verstandig om te kiezen voor een aannemer die aangesloten is bij een keurmerk zoals “Bouwgarant”. Dit geeft zekerheid als iets niet goed verloopt. Kleinbouw Twente is aangesloten bij Bouwgarant. Met Bouwgarant geven wij onze klanten de hoogste garantie.

In het algemeen is het uitbouwen van een huis een uitdagende, maar ook een leuke ervaring. Met een goede voorbereiding en een ervaren aannemer kun u straks genieten van een extra ruimte en comfort in uw huis.

Wat kost een woning uitbouwen?

Een uitbouw aan uw huis is een investering in uw comfort en kwaliteit van leven. Maar wat kost het nu eigenlijk om uw huis uit te bouwen? De prijs hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte en het type uitbouw, de materialen die worden gebruikt en eventuele specialistische werkzaamheden die nodig zijn.

Gemiddeld liggen de kosten voor een uitbouw tussen de €1.950 en €2.500 per vierkante meter. Dit betekent dat u voor een uitbouw van 20 vierkante meter gemiddeld tussen de €39.000 en €50.000 kwijt bent. Maar let wel, dit is slechts een richtlijn voor een standaard uitbouw. De prijs kan hoger uitvallen afhankelijk van de specifieke wensen en eisen die u heeft.

Bij de prijs van uw uitbouw wordt ook rekening gehouden met kosten voor tekenwerk, vergunningen en administratieve handelingen. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat u bij ons geen onverwachte kosten krijgt.

Wilt u graag weten wat de uitbouw van uw huis precies kost? Vraag dan gerust een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Kleinbouw Twente. Onze specialisten staan voor u klaar om u te helpen bij het realiseren van uw uitbouw.