Skip to main content

Muurisolatie

Je woonkamer, slaapkamer of uw kantoor, het zijn allemaal vertrekken waar je veel verblijft. Daarom is het belangrijk dat het er zomers lekker koel is en s ‘winters lekker warm. Muurisolatie maakt een groot verschil. Dit ziet u niet alleen terug op uw energierekening, het biedt ook meer comfort. De ruimtes in uw huis zijn minder vochtig en voorkomt schimmelvorming wat weer beter is voor uw gezondheid.

Als u de muren van uw huis, kantoor of bedrijfsruimte wil isoleren, zijn er meerdere mogelijkheden.

  • Buitenmuurisolatie langs binnen

    Een andere mogelijkheid is isoleren langs binnen. Houten of metalen roosters worden aan de binnenmuur bevestigd. Deze worden opgevuld met isolatiemateriaal. Vervolgens wordt alles netjes afgewerkt met overschilderbare gips- of spaanplaten.

  • Isolatie scheidingswanden

    Ook binnenmuren kunnen kou veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat ook de scheidingswanden in uw huis of bedrijfsruimte goed geïsoleerd zijn. Een bijkomend voordeel is dat dit ook veel geluidsoverdracht wegneemt. De muren worden voorzien van een raamwerk waarna deze worden opgevuld met isolatiemateriaal. Voor de afwerking worden gips- of spaanplaten gebruikt.

  • Buitenmuurisolatie langs buiten

    Met spouwmuurisolatie wordt de de ruimte tussen de spouw en de buitenmuur opgevuld. De vulling kan bestaan uit: Pur islolatie glaswol of steen-, EPS parels. Is uw huis nog niet geïsoleerd dan kunt u dit alsnog. Doormiddel van gaatjes in de voeg wordt de isolatie tussen de spouw en buitenmuur gespoten. De overlast is hierdoor minimaal.

Subsidie

Muurisolatie is een gemakkelijke manier van besparen. Wat kunt u per jaar besparen? Een tussenwoning 320 euro, een hoekwoning 800 euro, 2 onder 1 kap 800 euro en een Vrijstaand 1.300 euro

Daarnaast geeft de overheid een aantrekkelijke subsidie.

Bron: rvo.vl aan deze bedragen worden geen rechten ontleend. 

Subsidiebedragen per jaar:
Type woning      
Kosten
Subsidie
Dit betaal je netto
Tussenwoning € 1.000 € 310 € 690
Hoekwoning      € 2.400 € 800 € 1.600
2 onder 1 kap     € 2.400 € 800 € 1.600
Vrijstaand          € 3800 € 1.200 € 2.600

Wilt u uw huis of bedrijf ook warm houden in de winter en koel in de zomer? Kleinbouw Twente uit Enschede is een bouwbedrijf dat naast nieuwbouw, verbouw en renovatie ook isolatie en energiezuinige producten in haar dienstenpakket heeft. Een betrouwbare aannemer voor uw isolerende maatregelen. Neem contact op met Kleinbouw Twente voor informatie of een offerte!