Skip to main content

Verplichte energiemaatregelen voor alle huizenbezitters.

Energielabel B

Bestaande huizen moeten de komende jaren verplicht aangepakt worden door verbouwingen en renovatie om woningen energiezuiniger te maken. Voor bedrijven bestaat al een soortgelijke verplichting. Vanaf 1 januari moeten kantoren minimaal energielabel C bezitten.

Vanuit de EU was eigenlijk het voorstel om de verplichting vanaf 2030 te laten gelden. Dit was voor veel EU landen een brug te ver en zijn nu overeen gekomen dat het totale woningbestand in 2033 gemiddeld energie label B heeft.

In Nederland was doorgaans de regel dat energiemaatregelen doorgevoerd op “natuurlijke momenten” worden tijdens een verbouwing of verhuizing. Om te voldoen aan de nieuwe regelgeving worden huizenbezitters aangezet om sneller te verduurzamen.

Subsidie

Voor de verduurzaming van woningen en kantoren/bedrijfsruimten, is veel subsidie beschikbaar. Ook kunnen particulieren voordelig lenen om verduurzamingsmaatregelen door te voeren.

Kleinbouw Twente kan u helpen om uw woning energiezuinig te maken. Kijk op onze pagina over duurzaamheid en energiebesparing of neem contact met ons op!

Kleinbouw Twente uit Enschede is een bouwbedrijf dat naast nieuwbouw, verbouw en renovatie ook isolatie en energiezuinige producten in haar dienstenpakket heeft. Een betrouwbare aannemer voor uw isolerende maatregelen. Neem contact op met Kleinbouw Twente voor informatie of een offerte!

Bron:

Ingrijpende EU-klimaateis voor huizenbezitters | Binnenland | Telegraaf.nl

Kleinbouw Twente kan u helpen om uw woning energiezuinig te maken. Kijk op onze pagina over duurzaamheid en energiebesparing of neem contact met ons op!