Skip to main content

HR++ glas

Heeft u nog ramen met enkel glas? U kunt een groot verschil maken om al uw enkel glas te vervangen door dubbel glas. HR++ glas is sterk isolerend. Het zijn twee lagen glas met daartussen een vulling met onzichtbaar argongas. Hierdoor zijn de isolatiewaarden hoog en dat merkt u aan de energierekening. HR++ glas kent nog meer voordelen. Zo is het voorzien van een reflecterende coating die zonlicht goed doorlaat maar ook warmte terugkaatst.

De voordelen van HR++ glas:

 • Tochtwerend
 • Geen condens 
 • Minder stookkosten
 • Goede geluidsisolatie
 • Besparing op uw energierekening

HR+++ glas/Triple glas

HR+++ glas wordt ook wel Triple glas genoemd. Dit heeft nog meer voordelen ten opzichte van HR++ glas. De driedubbele laag zorgt voor extra isolatie en geluidsdemping. De binnenste en buitenste laag is voorzien van een super isolerende coating. Triple glas is in diverse diktes te verkrijgen vanaf 24 mm tot wel 40 mm. Afhankelijk van de dikte verlaagd u de U-waarde. Dit kan tot wel tot een U- waarde van 0,6. Niet elk kozijn en sponning is geschikt voor triple beglazing. Laat dit altijd controleren.

 

De U-waarde van glas geeft energieverlies per m² glas.

Hoe lager dit getal hoe minder energieverlies en hoe minder energie er nodig is om uw woning op temperatuur te houden.

Soort glas

U-waarde

Dubbel glas

2,7

HR++ glas 1,0-1,2

HR+++ glas 0,5-0,9


Soort woning

Besparing per jaar als je enkel glas vervangt

Besparing per jaar als je dubbel glas vervangt

Tussenwoning

380 m3 gas

160 m3 gas

Hoekwoning

500 m3 gas

200 m3 gas

2-onder-1-kap

550 m3 gas

220 m3 gas

Vrijstaand huis

550 m3 gas

240 m3 gasNiet alleen kunt u met HR++ glas en HR+++/Triple glas veel besparen, de overheid geeft ook subsidie. Subsidie wordt door het RVO verstrekt. Hier vindt u ook informatie over voorwaarden en bedragen.

Naast subsidie kunt u bij de overheid een energiebespaarlening aanvragen voor een lage rente. Meer informatie hierover vind u hier.

 • Wanneer u subsidie aanvraagt voor een isolatiemaatregel, moet u altijd nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn en/of u kiest voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
 • Als u HR++-glas en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 8m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45m2 subsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++-glas en Triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren, u telt het aantal m² dan bij het glas op.
 • Voor HR++-glas geldt een U-waarde van ten hoogste 1,2 W/m2K, voor Triple-glas geldt een U-waarde van ten hoogste 0,7 W/m2K.
 • Bij de toepassing van HR++-glas of Triple glas dan moet dit ter vervanging van bestaand glas zijn.
 • Bij de toepassing van Triple glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een U-waarde van ten hoogste 1,5 W/m2K.
 • Alle isolatiemaatregelen moeten zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
 • Kiest u bij het type isolatiemaatregel vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie, voor het isolatiemateriaal lokaal gespoten PIR of PUR? Dan moet dit zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel.
 • De uitvoering is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De uitvoering mag u niet zelf doen.
 • U vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel subsidie aan.

 

Subsidiebedrag per m2
Uitvoeringsdatum vanaf 1-1-2022

Subsidiebedrag per m2
Uitvoeringsdatum vóór 1-1-2022

 

Minimaal vereiste m2

Maximaal m2

Maximale U-waarde [W/m2K]

HR ++ glas U ≤ 1,2

€ 53

€ 35

8

45

1,2

Panelen in kozijn U ≤ 1,2

€ 23

€ 15

8

45

1,2

Isolerende deur Ud ≤ 1,5

€ 53

€ 35

8

45

1,5

Triple glas U ≤ 0,7

€ 150

€ 100

8

45

0,7

Panelen in kozijn U ≤ 0,7

€ 115

€ 75

8

45

0,7

Isolerende deur Ud ≤ 1,0

€ 150

€ 100

8

45

1

 

Bron:rvo.nl Aan deze informatie worden geen rechten ontleend

Wilt u ook besparen op uw energierekening en uw huis duurzaam maken?

Kleinbouw Twente uit Enschede is een bouwbedrijf dat naast nieuwbouw, verbouw en renovatie ook isolatie en energiezuinige producten in haar dienstenpakket heeft. Een betrouwbare aannemer voor uw isolerende maatregelen. Neem contact op met Kleinbouw Twente voor informatie of een offerte!